Miben segíthetünk?

+36 (70) 942 8375


Zsaluzia

Zsaluzia előnyei

Miért célszerű zsaluziát választani?

A zsaluzia évtizedek óta jelen van a hazai piacon, a redőny továbbra is a legnépszerűbb kültéri árnyékoló a magyar lakosság körében. Ennek fő oka részben az, hogy az emberek kevéssé ismerik ezt az árnyékolót, másrészt számos tévhit övezi a zsaluziákat. Ezért összegyűjtöttük a zsaluzia legfontosabb előnyeit, hogy megcáfoljuk ezeket a tévhiteket, és rávilágítsunk az árnyékoló valós előnyeire.

A zsaluziák számos előnnyel rendelkeznek, amiért sokan választják őket a kültéri árnyékolók között. Amellett, hogy remekül néz ki, a nyílászáró elé szerelve extra légréteget képez, minimalizálva a hőveszteséget. Szigetelt lamellák tovább fokozzák az energiatakarékosságot, évszaktól függetlenül.

Fényszabályozás

Zsaluzia precízen szabályozza a fényt, mindig ideálisan szabályozza besütő fényt.

Modern megjelenés

Stílusos és robosztus kialakítás, mely teljes zárás esetén akár homogén felületet képez.

Hőszigetelés

A leghatékonyabb hőszigetelő az árnyékolók között, télen és nyáron egyaránt.

Hangszigetelés

A zajvédelem érdekében a hajlított lamellák, a gumis vezetők hatékonyan szűrik a külső hanghatásokat.

Zsaluzia

Zsaluzia működése

Melyik típusú zsaluzia a legjobb Önnek?

A zsalúziákat hat fő csoportba sorolhatjuk, mindegyik kategóriát egyedi tulajdonságok és előnyök jellemzik. Ahhoz, hogy a legjobbat tudja választani, összefoglaltuk a különböző zsaluzia típusokat működésük szerint.

Zsaluzia

Öntartó zsaluzia

5 év garanciával

Teljes rendszerű, hőhídmentes kivitelű, különlegesen precíz tokkal, igény esetén integrált szúnyoghálóval ellátott zsaluzia, esztétikus megjelenéssel, az egyszerűbb beépítés miatt kevesebb hibalehetőséggel. Jelenleg ez a zsaluzia képviseli a csúcskategóriát, akár praktikus, csavarmentes rögzítéssel is rendelhető.

Zsaluzia

Láncos zsaluzia

5 év garanciával

Az emelőszalagok és döntést végző létrák nélküli rendszer forgatható és összegyűjthető lamellákkal rendelkezik, amelyek a hagyományos zsaluziáknál megszokott működést biztosítják. Lefutósínek rejti a rendszer mozgatását, míg a láncos működtetés biztosítja a mozgató mechanizmust és a zárt állapotban lévő feltolásgátlást.

Zsaluzia

Szendvicspaneles zsaluzia

5 év garanciával

Az esztétikus megjelenés, a hőszigetelés és a működési tulajdonságok terén kiváló megoldásnak számítanak, a lamellái könnyedén terelhetők a rejtett sínben. Ideálisak egy rendkívül látványos lefutó kialakításához, akár a homlokzat vakolása és színezése után is, mivel a falkában csak a vékony, süllyesztett alumínium lefutósín látható.

Zsaluzia

Standard zsaluzia

5 év garanciával

Az összeállítás a helyszínen, alkatrészenként történik, a lefutósíneket távtartós konzolokkal rögzítik a nyílászáróra vagy más fogadófelületre. Ennek eredményeként jelentős fényrés keletkezik a konzolok és a nyílászáró vagy fogadófelület között. Néhány egyedi kivitel vagy beépítés csak ezen rendszereknek alkalmazásával valósítható meg.

Zsaluzia

Sodronyos zsaluzia

5 év garanciával

A zsaluziákat műanyag bevonatú acél sodronnyal is le lehet vezetni. Ilyen kivitel esetén a szerkezet nem rendelkezik öntartó tulajdonsággal, a helyszínen alkatrészenként lesz összeállítva. A lamellák itt nem képesek teljesen egymásra záródni. A sodrony konzolosan van rögzítve a rögzítési felülethez, a szerkezet oldalain jelentős fényrés keletkezik.

Zsaluzia

Alakos zsaluzia

5 év garanciával

Ebben az esetben speciális kialakítású zsaluziát hozunk létre, ami nem standard nyílázárókhoz is tud alkalmazkodni. Biztonyos esetekben a lamellák elforgathatók, de nem összegyűjthetők lamellacsomagba, más esetekben összegyűjthetőek, de nem vízszintesek. A típus tervezése egyedi megközelítést igényel.

Zsaluzia

Zsaluzia lamellák

Hogyan válasszunk a zsaluzia lamellák közül?

A C-lamellás zsaluzia klasszikus, kedvező ár-érték arányú megoldást nyújt, az S-lamellás típus már jobb szélállóságot és fokozottabb fényvezérlést kínál, és a Z-lamellás zsaluzia pedig a csúcstechnológiát képviseli a pontos illeszkedésével, kivételes fényzáró és zajszigetelő tulajdonságaival, valamint modern, esztétikus megjelenésével.

Zsaluzia

C-lamellás zsaluzia

Legkedvezőbb árú lamella

A C-lamellás zsaluziákat gyakran emlegetjük a klasszikus modellek közé tartozó árnyékolóknak, bár kialakításuk miatt esztétikusabb, jobb megjelenésűek, mint a hagyományos redőnyök. 

Ezeknek a típusoknak csak korlátozott fényzáró hatásuk van, alacsonyabb szélállósággal rendelkeznek a más típusokhoz képest, áruk a legkedvezőbbek a lamellatípusok között.

Zsaluzia

S-lamellás zsaluzia

Arany középút

Az S-lamellás kialakításnak már nagyobb a szélállósága, és alacsonyabb a gyűjtési magassága.

Az S-lamellák segítségével a fény beesési szögét hatékonyabban lehet szabályozni, így alkalmasak a fokozottabb fényzárásra is. Emellett pozitívan hozzájárulnak az épületek hang- és hőszigeteléshez.

Zsaluzia

Z-lamellás zsaluzia

Legmagasabb szigetelés

A Z-lamellás kialakítás a zsaluziák csúcsmodelljeinek tekinthető.

Kialakításuknak köszönhetően pontosabb az illeszkedésük, így a legjobban képesek a fényzárásra és a fény beesési szögének szabályozására. Ezáltal a Z-lamellás zsaluzia rendelkezik a legmagasabb hang- és zajszigeteléssel.

Zsaluzia

Zsaluzia tok

Hogyan válasszunk a zsaluzia lamellák közül?

A zsaluzia tokok három fő típusa közötti különbségek a beépítési lehetőségekben rejlenek. A külső tokos zsaluzia utólag is beépíthető, a vakolható zsaluzia épületépítéskor alkalmazható, míg a homlokzati zsaluzia  nyílászárótól független megoldást kínál.

Zsaluzia

Külső tokos zsaluzia

Utólag is beépíthető típus

A külső tokos zsaluzia egy kiváló kültéri árnyékolási megoldás, amelyet könnyű szerelni és jó ár-érték aránnyal rendelkezik.

Az utólagos telepítés lehetőségét kínálja, és alkalmazható szinte bármilyen nyílászáróhoz. Ennek köszönhetően rugalmasan alkalmazható régebbi vagy új épületeken egyaránt.

A tokos kialakítása azt jelenti, hogy a zsaluzia teljes szerkezete látható marad, de ez a modern színekkel való kombináció révén stílusos kiegészítővé tehető otthonunk külső megjelenésében. A széles színválaszték lehetővé teszi a zsaluzia személyre szabását és az épület stílusához való igazítását.

Zsaluzia

Homlokzati zsaluzia

Nyílászárótól független beépíthetőség

Amikor sem a vakolható, sem a külső tokos megoldás nem lehetséges, a homlokzati zsaluzia kiváló alternatíva lehet. Ez a modern és esztétikus árnyékoló a már elkészült homlokzathoz rögzül, és bár lehet, hogy kissé robosztusnak tűnik, hatékonysága teljes mértékben versenyképes a más típusokéval.

Fontos megjegyezni, hogy kizárólag motorizált kivitelben érhető el, de a kényelem nélkülözésével külső hajtókarok is használhatók.

A homlokzati zsaluzia szintén lehetőséget nyújt a hatékony fényszabályozásra, ezáltal segít az épület fény- és hőszigetelésében, azonban a szigetelő képessége elmarad a társaitól.

Zsaluzia

Vakolható tokos zsaluzia

Épület építéskor beépíthető típus

A vakolható tokos zsaluziát leginkább új építésű vagy hőszigetelési munkálatok során alkalmazzák, mivel a tokot a homlokzatba helyezik, a legtöbb esetben a külső hőszigetelés mögé.

Bár ez a fajta zsaluzia drágább lehet és csak telepítés során érhető el, előnye, hogy a homlokzat síkjába kerülve szinte teljesen eltüntethető. Nyilván ez a zsaluziatípus is ugyanúgy színezhető és alakítható, mint a másik kettő.

A vakolható tokos zsaluzia kiválóan szigetel hang- és hőszigetelési szempontból is. A beépített jellegéből adódóan hatékonyan védi a nyílászárókat a külső környezeti hatásoktól és hozzájárul a belső komfort fenntartásához.

Zsaluzia

Zsaluzia vezérlés

Hogyan válasszunk a zsaluzia lamellák közül?

Zsaluziavezérlések közé tartozik a kézi vezérlés, fali kapcsolók, távirányítók, okostelefonos alkalmazások, automatizált időzítés, valamint az okosotthon rendszerek integrációja. Minden vezérlésnek más előnyei és hátrányai lehetnek a többivel szemben, de általánosságban elmondható, hogy a legnagyobb energiamegtakarítást az okosotthonos vezérléssel érhető el.

Zsaluzia

Manuális vezérlés

A legjobb ár

A kézi zsaluzia vezérlés olyan, kézi működtetésű rendszerre utal, ahol az ablakzsalukat vagy árnyékolókat kézzel mozgatjuk a megfelelő helyzetbe. A kézi vezérlésű zsaluziák esetében a leggyakoribb mód a hajtókar használata. 

Bár a kézi vezérlés egyszerű és megbízható megoldás, érdemes figyelembe venni, hogy a modern technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ma már számos más vezérlési lehetőség áll rendelkezésre, például távirányítók, okostelefonok vagy akár automatizált rendszerek. Ezek a lehetőségek további kényelmet és funkcionalitást biztosítanak az árnyékolók kezeléséhez.

Zsaluzia

Fali kapcsolós vezérlés

A hagyományos megoldás

A zsaluzia mozgatása fali kapcsolóval  egyszerű módja az árnyékoló vezérlésének. A fali kapcsolók segítségével képes vagyunk manuálisan irányítani és szabályozni a zsaluzia mozgását. A kapcsolók a falon elhelyezkednek, és könnyen hozzáférhetőek, lehetővé téve a zsaluzia kézi vezérlését.

A fali kapcsolókkal ellátott zsaluziák esetében a kapcsolókat a falon helyezik el, általában a kívánt helyiségben vagy az ablak közelében. Ezek a kapcsolók lehetnek egyszerű mechanikus kapcsolók vagy modern, érintésérzékeny kialakításúak is, a választott stílustól és funkcionalitástól függően.

Zsaluzia

Távirányítós és telefonos vezérlés

A legmodernebb

A távirányítós rendszerrel felszerelt zsaluziák kényelmesek, könnyen kezelhetőek, és számos előnyt kínálnak a hagyományos kezelési módokkal szemben. A távirányítós zsaluzia mozgatás kiváló választás azoknak, akik szeretnék egyszerűsíteni és kényelmesebbé tenni az árnyékolóik kezelését.

Érdemes elgondolkodni az okosotthonnal integrált zsaluziákon is, melyek lehetővé teszik, hogy bárhol a világon vezéreljék az ablakzsalukat a telefonjukon keresztül, valamint automatizált ütemezés beállítását. Például beállíthatjuk, hogy az ablakzsaluk napnyugta után automatikusan leereszkedjenek.

Zsaluzia

Zsaluzia extrák

Hogyan válasszunk a zsaluzia lamellák közül?

A zsaluziák számos extra opciót kínálnak a felhasználóknak, beleértve a motorizált működtetést, amely lehetővé teszi a távvezérlést vagy az okostelefonos vezérlést. A fényérzékelők automata fényvezérlést biztosítanak, a szélérzékelők pedig a viharos időjárás esetén védelmet nyújtanak. A szúnyoghálók segítenek megakadályozni a rovarok bejutását, míg a programóra előre beállított időpontokban automatikusan mozgatja a zsaluziákat. Ezek az extrák növelik a kényelmet és az funkcionalitást.

Zsaluzia

Zsaluzia motor

Modern, automatizálható megoldás

A motoros zsaluzia egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a zsaluziák zajtalan és kíméletes mozgatását egyetlen gombnyomással

Ha egymás mellett elhelyezkedő zsaluziákat használunk, akkor a kuplungok beiktatásával egyetlen motorral akár 3 db zsaluziát is mozgathatunk egyszerre. Az elektromos vezérlés segítségével optimalizálni lehet az épület klímatizálását.

Zsaluzia

Szélérzékelő

Motoros extra a zsaluzia védelméért

A szélérzékelő a szélsebességet méri, és egyedileg beállítható küszöbértéke van. Erős szél esetén a motor automatikusan parancsot kap a zsaluziák felhúzására, így megvédve azokat a sérülésektől. Tapasztalatunk szerint a szélérzékelő a motoros zsaluzia egyik alapvető kiegészítője, mindenképpen ajánlani szoktuk.

A szélérzékelő a működéséből kifolyólag csak motoros zsaluziákkal vehető igénybe.

Zsaluzia

Fényérzékelő

Motoros kiegészítő a még jobb szigetelésért

A külső fényérzékelő egy olyan eszköz, amely kültéri fényviszonyok alapján szabályozza az árnyékolók felhúzását vagy leeresztését. Teljesen önállóan működik, és fotovoltaikus elemmel működik, ami diszkrét és kompakt kialakítást eredményez. Segítségével okosotthon rendszer nélkül is tudunk automatikusan árnyékolni.

A fényérzékelő a működéséből kifolyólag csak motoros zsaluziákkal vehető igénybe.

Zsaluzia

Pliszé szúnyogháló

Nagy méretű zsaluziára

A nagyméretű felületek lefedésére is alkalmas pliszé szúnyogháló kiváló extraként választható a zsalúziákhoz, amely a zsalúziákkal kombinálva ideális megoldást nyújt a szúnyogok és más rovarok távol tartására. A szúnyogháló a zsaluziától független, belső sínben fut.

Harmonikusan illeszkednek a zsalúziák stílusához, így egységes és esztétikus megjelenést biztosítanak a nyílászáróknak. Több színben is elérhetőek.

Zsaluzia

Függőleges mozgatású szúnyogháló

Ablak zsaluziára

Ez az üvegszál alapú rovarháló UV stabil hálóval készül, garantálva a kiváló minőséget és a hosszú élettartamot. A függőleges mozgatású rolós szúnyogháló való az ablakra szerelt zsalúziákhoz. Ez a mobil szúnyogháló típus rendkívül népszerű az ablakokra szerelhető szúnyoghálók között. 

Ez a szúnyogháló típus lehetővé teszi a kellemes szellőzést anélkül, hogy rovarok bejutnának az ablakon. 

Zsaluzia

Zsaluzia programóra

Költséghatékony megoldás az automatizálásra

A zsaluzia programóra egy vezeték nélküli központi rádiós programozható eszköz, amely lehetővé teszi, hogy az Ön által előre beállított időpontokban automatikusan mozogjanak a zsaluziák.

Ez ideális megoldás, ha Ön nincs otthon, mivel az árnyékolók önállóan működnek, nyári és téli időszakban egyaránt segítenek az épület belső hőmérsékletének szabályozására. Csoportos vezérlésre is alkalmas.

Zsaluzia

Zsaluzia árak

Mik befolyásolják a zsaluzia árait?

A zsaluzia árát több tényező befolyásolja. Nyílászárók mérete és típusa alapvetően meghatározza az anyag- és munkaköltségeket. A kialakítás, a tok kibválasztása szintén befolyásolja az árat. A motorizált rendszerek és különféle vezérlési opciók, mint például a távirányító vagy az okostelefonos vezérlés, általában növelik a költségeket, viszont segítségükkel energiát takarítunk meg. Érdemes alaposan mérlegelni ezeket a tényezőket az optimális választás érdekében.

A zsaluzia árát számos tényező befolyásolja. Az egyik meghatározó tényező a méret és típus, mivel nagyobb vagy speciális formájú zsaluziák általában magasabb költségekkel járnak. A kivitel, mint például a szín és a mintázat, szintén befolyásolja az árat.

Az elektromos vagy motoros zsaluziák általában drágábbak lehetnek, mint a kézi vezérlésűek. Kiegészítő funkciók, mint a távirányító, okosotthon integráció, automatizált vezérlés, valamint szél- vagy fényérzékelők hozzáadhatnak az árhoz. A telepítési költségek is számítanak, különösen, ha szakember segítségét veszik igénybe. Az automatizált zsaluziák ára magasabb, de a beruházás hosszú távon megtérül, mivel képesek energiát megtakarítani az intelligens működésük révén. A beállított automatizált rendszerek hatékonyan szabályozzák a fény- és hőmennyiséget, optimalizálva ezzel az épület klímáját, nyáron hűtési, télen pedig fűtési energiát takarítva meg.

Nagy méretű automatizált árnyékolók esetén a zsaluzia ára bizonyos esetekben hasonló lehet vagy csak kis mértékben drágább, mint a redőny, mivel a redőnyös megoldásnál két teljes villamos rendszerre lehet szükség, míg a zsaluziánál egy motor is elegendő lehet a teljes felület lefedéséhez. 

Az pontosabb adatokért kérjen online árajánlatot vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 (70) 942 8375 telefonszámon!

Zsaluzia Szerelés