Miben segíthetünk?

+36 (70) 942 8375


Redőny vagy zsaluzia?

Redőny vagy zsaluzia?

Prémium minőségű

Redőny vagy zsaluzia?

Ha megkérdezik, melyiket ajánljuk, a válasz: Mindkettőt, de a helyszíni adottságok és az ügyféligények figyelembevételével ajánljuk az optimális megoldást.

Kedvezőbb ár

A redőny jelentősen kedvezőbb áron érhető el, mint a zsaluzia. Fokozottabban igaz ez a műanyag redőnyökre.

Tökéletes fényzár

Nincs még egy olyan árnyékoló a redőnyön kívül, amely 100%-osan kizárhatnánk a külső fényeket.

Hang- és hőszigetelés

A redőny akár 20% - 30% -al javíthatja nyílászárójának hang- és hőszigetelési tulajdonságait.

Modern árnyékoló

A zsaluzia modern hatású, dönthető lamellákból felépülő kültéri árnyékoló, a reluxa tulajdonságaival ellátva.

Nagyméretű nyílászárókhoz

Nagyméretű nyílászárókhoz ideális választás, hiszen szélessége elérheti akkár a 5 métert is.

Pontos fényszabályozás

A zsaluzia a forgatható lamelláknak köszönhetően páratlan fényszabályozást biztosít. 

Jobb a zsaluzia mint a redőny?

Mikor célszerű a zsaluziát választani?

Egyre népszerűbb manapság a zsaluzia, különösen akkor, ha megbízható, esztétikus és tartós kültéri árnyékolót keresünk. Ez az opció nemcsak a nyári hőségben, hanem télen is kiválóan szolgál otthonunk szigetelésében. Amikor a nyílászáróra szerelhető megoldások között választunk, két fő alternatívával találkozunk: a redőnnyel és a zsaluziával.

Bár a redőny széles körben elterjedt és ismert, egyre többen döntenek a zsaluzia mellett Magyarországon is. Ennek oka részben az, hogy a zsaluzia sokkal stílusosabb megjelenést kínál, emellett pedig változatosabb árnyékolási lehetőségeket biztosít.

A zsaluzia legnagyobb előnye a redőnyhöz képest a változatos árnyékolási lehetőségekben rejlik. A forgatható lamellák lehetővé teszik a fény és napsugárzás pontos szabályozását anélkül, hogy a betekintési védelem vagy a modern megjelenés terén kompromisszumokat kellene kötni. Emellett a zsaluziák tulajdonságai alapvetően hasonlítanak a redőnyéhez, de számos szempontból többet kínálnak.

A tokszerkezet terén például elérhetők speciális homlokzati megoldások, a lamelláknál pedig számos formavilág közül választhatunk, amelyek nemcsak esztétikailag, hanem tulajdonságaik tekintetében is kiemelkedően teljesítenek.

Redőny vagy zsaluzia?
  • Közel teljes fényzárás és páratlan fényszabályozás mozgatható lamellákkal.
  • Magas szintű árnyékolási teljesítmény és finomhangolási lehetőségek.
  • Sínes megvezetés esetén ugyanolyan szélállósága van, mint egy redőnynek.
  • Nagyobb szélességű és magasságú felületek lefedésére alkalmas, mint a redőny.
  • Az egyik leghatékonyabb hővédelem (még az ablaküveg előtt felfogja a napsugarakat), valamint kiválóan kiegészíti az épület arculatát

A külső árnyékolók szélességének üzembiztos működése fontos szempont, és érdemes megvizsgálni, hogy milyen különbségek mutatkoznak ezen a téren az alumínium redőnyök és a zsaluziák között.

Zsaluzia - nagy felületekre tervezve

Az alumínium redőnyök esetében a maximális szélesség általában legfeljebb 3 méter, mivel a lamellák mindkét végén rögzítve vannak. Ezzel szemben a zsaluziák esetében a szélesség akár 4,5-5 méter is lehet. Ennek oka a szerkezeti különbségekben rejlik.

A redőnynél a lamellák mindkét végén rögzítve vannak, ami korlátozza a szélességüket. A zsaluziák esetében viszont a függőleges merevséget a lamellák között elhelyezkedő szalagok, azaz a "létrák" biztosítják. Ennek következtében a zsaluziáknál a szélesség függvényében növelhető a létrák száma, lehetővé téve, hogy nagyobb területet fedjenek le üzembiztosan és meghajlás nélkül. Ennek eredményeként a zsaluziák rugalmasabbak és alkalmazkodóképesebbek lehetnek a különböző ablakméretekhez és formákhoz, így szélesebb körben alkalmazhatók.

Egy motorizált rendszer esetében a motorok száma, vezetékek bekötése komoly különbséget jelenthet, így biztonyos esetekben (a motorok, vezérlés, kábelek számának csökkentése révén) az is elképzelhető, hogy a zsaluzia rendszer ára megegyezik a redőnyös alternatívával. Érdemes tehát minden esetben figyelembe venni a zsaluziát is, ha árnyékolásról van szó.

Zsaluzia Szerelés

+36 (70) 942 8375

info@ru-roll.hu

Ajánlatkérés